- Főnök, jó lesz ide?

- Persze, jóvan-haggyad, szarok rá, most nincs időnk erre, majd ha már úgyis nagyon zavarja az embereket, akkor az önkormányzat elszállíttatja saját költségen, ahogy az elmúlt években is mindig. Megyünk már?

 

Újra, megint, igen; kezdődik a szokásos éves zöld hulladék szennyezés szezonja.

Ezúttal is a már megszokott helyre borítják ki a levágott ágakat, lenyírt füvet, kivágott bokrokat: az Országos Kéktúra útvonalánál, a Budai Tájvédelmi Körzet és a Remete-hegy fokozottan védett területének lábánál.

IMG_20140425_133826.jpg

Tájidegen műtárgy - növénynek növény, csak a színe más, nem?

Szép szavak, a valóságban pedig egy kanyarban lévő üres terület, ahol még le is lehet parkolni, amíg kidobálják a hulladékot.

A virágot lopni nem bűn elv mögé bújva értsük már meg: azért mert szerves, még hulladék!

Nem mondhatja senki, hogy nincsenek megoldási lehetőségek: néhány éve már bevezették a zöld hulladék zsákot, amit hetente egyszer elvisznek, majd a szállítható méretűre vágott és összekötözött ágakat is elkezdték elhordani.

IMG_20140425_133454.jpg

Bezsákolva, összevágva, összekötve. Megoldható.

Persze, fizetni kell a zsákért, meg el kell menni a benzinkútra, önkormányzatba érte.  Meg még bele is kell rakni a sok füvet, tűlevelet, gazt. Az ágakat meg össze kell vágni, meg egybekötözni. Csupa baj.

Itt pedig az utóbbi években rendszeresen meghirdetett ingyenes lakossági aprítékolásra lehetett jelentkezni április 22-ig:

http://www.masodikkerulet.hu/hirek/agapritas_2014.html

 

Azonban ne legyenek illúzióink: nem csak a Főnök rakja le a hulladékát; apukák és anyukák is szorgoskodnak...

 IMG_20140425_133935.jpg

Adnak rendesen a közeli szelektív szigetnek is

Nem véletlenül zárták el sorompóval a Nagyrét mögötti két parkoló egyikét - a másiknál is le van sorompózva éppen - a Nagy-Hárs-hegy alatt: az utóbbi években már alig lehetett autóval beállni, már szinte dőlt ki az útra a rengeteg hulladék. Egy hely megúszta.

(Ezért is kifejezetten örültünk, amikor a Nagyrétnél lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetet is megszüntették. De erről majd máskor...)

A bejegyzés trackback címe:

https://huvosvolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr446085659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása